Om oss

Ett modernt, snabbfotat och vaket rekryteringsbolag som tänker varumärke, tillväxt och framgång. På både personlig och bolagsmässig nivå!

Skills & Talent grundades 2017 med målet att bli det självklara valet för rekrytering av chefer och specialister. Vårt primära fokus är IT och Tech-relaterade funktioner, men vi åtar oss även roller inom andra områden. Om talangen finns, så kommer vi att hitta den. Oavsett område. 

Vi tror att det som gör oss duktiga är att vi ser människor. Att vi har förmågan att se- och förstå vad båda parter egentligen vill och behöver. För bortom utbildningar och imponerande CV, är vi tillslut bara människor. Vi rekryterar människor som ska trivas med varandra och utveckla varandra. Vi tror på individen, hens utveckling, förmåga att växa, påverka och förändra. Vi tror på hängivna och engagerade ledare som ger individer det utrymme och förtroende de behöver. Vi hittar rätt kompetens, drivkraft och ambitionsnivå som i kombination med rätt förutsättningar blir en succé.

Vi som grundat Skills & Talent har haft en idé som vuxit fram under många år. Den idén handlar om att skapa och forma ett rekryteringsbolag precis som vi tycker att det ska vara. En idé som kunde realiseras genom den insikt som alla års erfarenhet från branschen gett oss. Vi har sett hur branschen agerar och fungerar och vill göra den bättre!

Vi möttes i vår samsyn kring vad kvalitet, omtanke och service handlar om. Vår envishet och vårt leveransfokus lägger fundamentet för vad vi är. Mindre snack, mer leverans, mer resultat och högre kvalitet. Transparens, återkoppling och ännu mera återkoppling. 

Kvalitet och omtanke in i minsta detalj. Det är S&T.

Varför S&T?

"Det finns en uppsjö av rekryteringsbolag och alla säger i princip samma sak, varför ska vi anlita Skills & Talent?"

Det stämmer. Det finns ungefär hur många rekryteringsbolag som helst. Alla med en pitch som talar om för dig vad som gör dem unika, hur de tänker lite utanför boxen. Hur deras modell ger snabbare resultat och vad som gör dem annorlunda. Vi är inte annorlunda. Vi är precis som alla andra rekryteringsbolag. Fast bättre. Det är åtminstone vår ambition. 

För om vi ska vara helt ärliga så går det inte att vara så annorlunda när det kommer till kärnan i vad rekrytering handlar om. Vi som arbetar med detta gör samma saker på liknande sätt, det handlar bara om vilka som gör det bättre. Hur gör man det då bättre? 

Enligt oss gör du det bättre om du behärskar hantverket och förstår helheten- från människan bakom cv:t, människan bakom rekryterande chefstiteln till branschkännedom och affärsförståelse . Om du är serviceinriktad, är en människokännare och är professionell. Om du är noggrann och brinner för människors karriärutveckling samt bolags affärsutveckling. Om du värnar om kundens varumärke och kandidaters upplevelse. Om du är hängiven, envis och aldrig ger upp. Om du har alla de färdigheterna, DÅ lyckas du! 

Vi har dom.

Vi lyckas och vi gör allt som krävs för att komma dit ni behöver.

Vilka ligger bakom?

Skills & Talent grundades av Eric Öholm & Alexander Nistad. Ge oss en minut att presentera varandra.

Alexander presenterar Eric:

Eric Öholm är VD och medgrundare av Skills & Talent. Eric har arbetat med rekrytering och headhunting i över tio års tid och har bred erfarenhet från olika branscher. Karriären tog fart som headhunter genom uppdrag inom ett brett segment av sälj, marknadsföring, ingenjörer inom bygg, IT och specialister inom andra områden. Med tiden ville Eric nischa sig och han började för fem år sedan uteslutet att arbeta med IT/Tech Specialister. 

Exempel på roller som Eric rekryterat de senaste åren är bland annat systemutvecklare, IT-arkitekter, specialister inom infrastruktur, projektledare, mellan- och högre chefspositioner, säkerhetsprofiler och en rad andra specialister inom IT. Branscherna har skiftat och uppdragen har bland annat funnits i följande sektorer: Media, Bank & Försäkring, Fintech, Retail, Telekom, nischade Konsultbolag  m.fl.

Rekryteringsutmaningarna inom IT-branschen har exalterat och drivit Eric de senaste åren och han valde därför att med många idéer göra slag i saken. 2017 blev visionen och drömmen verklig och Skills & Talent AB bildades. Eric beskriver Skills & Talent som en nischad rekryteringsaktör inom IT och Tech-världen som vill göra saker annorlunda och sticka ut. Ett bolag som det pratas om. Där den bekantas tips lyder: "Du borde kontakta dem, de vet verkligen vad de gör och jag har aldrig blivit så professionellt bemött och fått sådan kvalitet i leveransen förut". 

En av anledningarna att jag valde att starta Skills & Talent med Eric är för att vi ser på branschen med liknande ögon. Eric är tävlingsinriktad och drivs av att lösa de ”omöjliga” uppdragen och det är nästan en förutsättning för att kunna trivas i domänen av IT-rekrytering. Eric har en god förmåga att uppmärksamma individens intresse, hens talanger och färdigheter, och matcha det med kundens behov och krav. 


Eric presenterar Alexander:

Alexander är i grunden utbildad personalvetare vid Uppsala Universitet med inriktning socialpsykologi. Alexander inledde som researcher och fick hoppa rakt in i hetluften inom det svåraste segmentet som fanns- IT specialister. Genom sitt intellekt och sin anpassningsförmåga tog det inte lång tid innan Alexander kunde tala grundläggande teknik med tekniker och prata ambitioner och krav med kunder. 

Med åren har Alexander vuxit till den bästa headhunter jag har sett, baserat på hans personliga kvaliteter som i slutändan handlar om hans förmåga att se, höra och förstå såväl människor som sammanhang. Inom tech-världen har han dessutom en talang för att snabbt anamma kompetens och är nyfiken på att sätta sig in i den värld han är verksam i. Precis som den bästa journalisten läser in sig på ämnet för sin artikel, läser Alexander in sig på området som specifikt berör den rekrytering han sitter med för stunden.  

Alexander har rekryterat allt från drifttekniker, nischade utvecklare och arkitekter till projektledare och högre chefspositioner. Med trygghet, prestigelöshet och ödmjukhet vinner Alexander både kandidater och kunders förtroende. Det bottnar sig i hans engagemang och den kompetens han på kort tid byggt upp inom området. 

Alexander valde att starta Skills & Talent för att han, liksom jag, såg en möjlighet att göra någonting annorlunda och sticka ut. Alexander beskriver Skills & Talent som ett bolag man kan vara stolt över, som kan synas i fogarna, för det enda du kommer se när du zoomar in riktigt nära är ambition, vilja och kvalitet.  #FollowUs

Vi gillar sociala medier!

Följer du oss på Instagram (skillsandtalent) Facebook och Linkedin? (Skills & Talent

Om inte så gör det!. Vi älskar varumärkesbyggande och vill genom sociala medier och alla möjliga kanaler skapa en bild för dig av vilka vi är och vad vi gör. Vi försöker dela roliga och bransch-relaterade inlägg som är relevanta och grafiskt tilltalande. 

Lär känna oss eller bli inspirerad till er egen branding. 

#VISESDÄR!