05

Cloud Security Specialist till Omegapoint!

  • Omegapoint AB
  • Stockholm
  • Heltid
  • 9 juli 2021

Vill du vara med och säkra molnresan hos spännande företag och myndigheter? Omegapoint är experter inom säker digital transformation och deras hjärtan slår till ljudet av 1'or och 0'or. Till teamet Cloud Security söker vi nu dig med säkerhetsbakgrund och erfarenhet från olika molntjänster som Azure och AWS.

OM OMEGAPOINT

Omegapoint utvecklar framtiden. Vi är ett av marknadens ledande konsultbolag inom säker digital transformation. Vi växer snabbt och är idag 450 konsulter i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Umeå. Omegapoint bildades 2001 och är till 60% medarbetarägt. Vi som arbetar här delar en passion för utveckling i allmänhet och säkerhet i synnerhet. Vår kultur kännetecknas av en vilja att alltid bli bättre och vi sticker ut med vårt stora fokus på kompetensutveckling.

OM ROLLEN

Som Cloud Security Specialist kommer du att stötta våra kunder och se till att deras resa till molnet är säker genom att guida dem till rätt molnplattform. Du arbetar agilt tillsammans med andra utvecklare och arkitekter med målet att sätta upp säkra och effektiva molnmiljöer för våra kunder.

Dina uppdrag kommer vara spännande och varierande beroende på kundens situation och behov. Från större helhetsåtaganden där sajter och affärsplattform skall baseras fullt ut på molnet och ditt team ansvarar för säkerhetsaspekterna. Eller mindre punktuppdrag där kunder behöver stöd och riktning hur man bäst nyttjar säkerhetsfunktionerna i AWS, Azure eller GCP. Konkreta uppgifter för att förbättra säkerheten i molnmiljön kan vara att strypa åtkomst för konton, se över vilka applikationer som får kommunicera med vilka, bevaka attacker, ta fram tooling för CI/CD och automatisk scanning mm.

DIN BAKGRUND

Vi är öppna med vilken bakgrund du har och lägger störst vikt vid ditt driv, hunger och lust att lära. Du kan t.ex. komma både från infrastruktur- eller från mjukvarusidan, det viktigaste är att du har ett tydligt intresse för molntjänster och har erfarenhet av någon av de ledande leverantörerna AWS, Azure eller Google. Helst ser vi såklart att molnsäkerhet har varit ditt fokusområde, men viktigaste är att du berört det och är öppen för att lära och fördjupa dina kunskaper.

Exempel på generell kunskap vi ser positivt på:

- (Security) architecture
- Hybrid cloud
- Schrems 2
- ISO 27001
- CSA Cloud control matrix
- CIS20
- Codescanning
- Pipelines (CI/CD) med automatisk testning eller andra kvalitetshöjande åtgärder
- Vaults
- Varit t.ex. Security champion / drivit säkerhetsinitativ
- IAM
- Security reviews
- Compliance as code

VI SATSAR PÅ DIG!

På Omegapoint sätter vi din kompetens i centrum och ger dig alla förutsättningar för ett utvecklande och varierat jobb. Som konsult hos oss tillbringar du vardagen ute hos någon av våra kunder, men har alltid en välkomnande hemmahamn på kontoret på Jakobsbergsgatan. Här ordnar vi mängder av aktiviteter under året för att vi ska utvecklas och ligga i framkant. Det är en del i vår kompetenskultur som bygger på samarbete och en vilja att stärka varandra.

Med en stor och varierande kundbas, från små specialistföretag till stora och välkända företag och myndigheter, har vi en möjlighet att utifrån just dina önskemål hitta utmanande och roliga uppdrag.

Givetvis erbjuder vi även allt det andra som är viktigt, som marknadsmässiga löner, övertidsersättning, anpassade förmånspaket, friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och möjlighet till delägarskap.

Vi vågar lova dig en arbetsplats där du kommer att trivas, utvecklas och ges alla möjligheter till en ljus framtid.

ANSÖKAN

Låter det intressant? Skicka in din ansökan genom att klicka på "sök jobbet" nedan. För mer information eller frågor om rollen är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Alexander Nistad på Skills & Talent. Tel. 0733-307821 eller alexander@skillsandtalent.se. 

SÖK JOBBET