10

NetOps Engineer!

  • Internetstiftelsen i Sverige
  • Stockholm
  • Heltid
  • 12 november 2019

Vill du vara med på en spännande digitaliserings- och förnyelseresa inom IT? Vill du arbeta för en oberoende, allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet? Då kan detta vara helt rätt utmaning för dig!

OM IIS 

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet. IIS har sin hemvist i Sverige och ansvarar för internets svenska toppdomän .se samt driften av toppdomänen .nu. Samhällsnytta och ansvarstagande är viktiga ledord i deras långsiktiga arbete, där de driver på för en positiv internetutveckling i Sverige. IIS vill möjliggöra innovation och driva användningen av internet framåt, samtidigt som de erbjuder digital folkbildning och kunskap.

OM ROLLEN

IIS står i ett spännande läge. De har de senaste två åren gått igenom ett skifte i såväl teknik som arbetssätt. Detta har t.ex. inneburit omskrivning av system, byte av teknikstack (från Perl till Go) och framtagning av en micro-services arkitektur. Resan är påbörjad från egna driftshallar till Amazons molnlösningar och de går nu mer mot ett continuous- delivery tänk.

Som NetOps Engineer kommer du vara med på IIS resa och utveckla och förvalta nätverket där både VMware - och AWS kommer vara en del av din vardag. Du kommer att ingå i teamet ”Operations” som består av duktiga tekniker. Den interna miljön består bland annat av VMware där teamet nu tittar på att implementera mjukvarubaserade nätverkslösningar där din erfarenhet av NSX kommer vara betydelsefull. Samtidigt pågår ett projekt med att bygga ett nytt produktionssystem i AWS där erfarenhet av VPC är väl meriterande.

Tjänsten är bred och flera projekt pågår samtidigt, så vi ser gärna att du är van att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt.

EXEMPEL PÅ ARBETSUPPGIFTER

-Administration av nätverket
-Applikations-felsökning avseende nät delar
-Brandväggsadministration
-DHCP IPv4/IPv6
-Säkerhet generellt
-Aggregering/bundling
-Avancerad felsökning
-Logiskt tänkande

EXEMPEL PÅ ÖNSKVÄRDA KOMPETENSOMRÅDEN

-Fortinet / Fortigate / Juniper / Screen Os
-Vlan
-Routing
-TCP/IP
-OSI
-BGP
-IS-IS
-AWS tjänster + terraform/cloud formation
-Ansible el likn scriptspråk för automation
-Snmp
-Felsökning i multisourcingmiljöer.
-VMware vCenter
-VMware ESXi
-VMware NSX
-Wi-fi, Aruba, Aerohive
-Vpn
-Erfarenhet av installation, felsökning, drift och underhåll av nätverk
-Erfarenhet av Linux, Installation och underhåll
-Erfarenhet av arbete i datahallar och hantering av nödvändig utrustning och infrastruktur, byta minnen, byta diskar, uppgradera firmware

DU ERBJUDS

Här får du möjligheten att arbeta i fantastiska lokaler på Hammarby kaj, med modern teknik tillsammans med andra dedikerade specialister på IIS. Här tycker de om och tror på internet, samt brinner för att dela med sig av kunskap på olika sätt, samtidigt som de formar vår gemensamma framtid genom att driva internet framåt. IIS förhoppning är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

ANSÖKAN

Låter det intressant? Har du vad som krävs? Välkommen med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar IIS med Skills & Talent. För mer information om rollen kontakta Rekryteringskonsult Alexander Nistad, tel. 0733-307 821 eller alexander@skillsandtalent.se

SÖK JOBBET