02

Head of Tech till Vimla!

  • Vimla AB
  • Stockholm
  • Heltid
  • 23 januari 2022

Vill du vara en del av ett prisvinnande, fartfyllt och framgångsrikt bolag som är annorlunda och sticker ut som utmanare till de stora aktörerna? Vimla är den moderna operatören med fokus på enkelhet, bra priser och närhet till sina kunder genom kundservice och support. Startup-andan är tydlig men med Telenor som stöd i ryggen. Vimla har gått från en idé och garage-startup till att nu flytta in i ”industrilokalen”, vill du vara med?

OM VIMLA

Vimla lanserades 2014 och är en del av Telenor, men ett helt självständigt bolag med ca 50 anställda totalt. Sedan lanseringen har de hittat nya vägar, utmanat status quo och pushat gränser. De har lyckats växa snabbt och vunnit tillit och lojalitet från deras kunder som idag uppgår till ca 300.000. De har vunnit pris för Årets Operatör från 2017-2020.

Bolaget ”föddes online” och driver hela deras affär via webben och deras app utan fysiska butiker. De vill vara en kostnadssmart, modern, personlig, tillgänglig operatör likt Telecomvärldens Netflix som utmanar de större jättarna på marknaden. Huvudmålgruppen är användare som är omkring 20-30 år och studentsegmentet är ett exempel på passande målgrupp som attraheras av enklare och billigare lösningar utan bindningstider för sitt mobilanvändande.

Vimlas fokus ligger på kundupplevelsen och kundresan. En enkel och smidig upplevelse där kunderna möter mycket hjärta, snabb support och bra service.

ROLLEN

Som Head of Tech blir ditt ansvar att skriva nästa kapitel i Vimlas utveckling och ansvara för såväl dina medarbetares leverans som personliga utveckling och välmående. Du sitter med i Ledningsgruppen tillsammans med VD och ledare för övriga affärsområden.

- Ansvara för dagliga arbetsflödet, prioriteringar, leverans och såväl kortsiktig som långsiktig strategisk målsättning/roadmap

- Delaktig i tekniska diskussioner och teknisk vägledning på team och individnivå

- Personalansvar, individutveckling och rekrytering

- Verksamhetsnära arbete med fokus på att genom förenklat Tech-arbete minska onödig komplexitet och på bästa sätt stötta affären

- Delaktig i strategisk produkt- och verksamhetsutveckling, medlem i ledningsgrupp tillsammans med VD, Head of Support, Head of Value & Product samt Head of Marketing.

Tech teamet består av 12 personer och kompetensnivån är bred hos teammedlemmarna som har ansvar och helhetsförståelse från back-end och bakomliggande logik till front-end och utvecklingens alla skeden. Teamet arbetar verksamhetsnära med de olika avdelningarna för att effektivisera och förbättra flöden och lösningar.

Teamet bygger en integrationsplattform och har två huvudsakliga leveransområden. Den ena är Vimlas app(ar) där ett självbetjäningssystem byggs och kvaliteten i mobilapplikationen ligger i fokus. Den andra är interna verksamhetssystem/verktyg för t.e.x kundtjänst och marknadsavdelningen med fokus att optimera och effektivisera deras arbete på bästa möjliga sätt.

Tech Stack: Java, Kotlin, Node, Typescript, React, AWS, Linux, Docker

VEM ÄR DU?

I den här rollen söker vi främst en stark och inspirerande ledare med intresse för affären och förståelse för tekniken. Vi ser gärna att du har en bakgrund som programmerare med god förståelse för utveckling och arkitektur. Detta för att kunna vara delaktig i tekniska vägval, stöttning och diskussioner. Men även om tekniken är viktig ligger fokus på att säkerställa ett välmående och produktivt team. Vi ser därför att du har vana av att driva utvecklingsteam och ansvara för utvecklingsroadmap. 

Du är en pragmatisk och kommunikativ person som kan möta personer på individnivå, förstår tekniken samt affärsvärdet och tycker om att projektleda dessa delar till en tydlig riktning och framgång.

Vidare exempel på erfarenhet vi gärna ser: 

- Cloudbaserad IT-arkitektur

- Startup-miljö /snabbrörliga organisationer

- Drivit utveckling både inhouse och via partners

- Kunskap inom Telco ekosystemet

VARFÖR VIMLA?

Vi är born and bred online. Det digitala finns i vårt DNA. Men guess what, vi är inga robots. Bakom alla spakar, servrar och signaler finns ett gäng helt vanliga människor. Tillsammans är vi Vimla - synonymt för schysst, fair & square. Att hjälpas åt och ha varandras rygg är vårt motto, och roligt på jobbet är vår sanna melodi. Nada lull, blaha eller bullshit. När vi walk the walk är vi ärliga och transparenta. Det blir mycket roligare så - både för oss och våra användare.

Från tiden som en fluga i rymden fram tills nu har vi alltid varit ett tight sammanflätat team som står upp för både varandra och våra användare. Och så kommer det alltid vara. Vi är ett färgsprakande gäng på cirka 50 personer med flera egenheter och olikheter. Allt vi gör, gör vi med glimten i ögat. Att skratta är syre. Och att vara precis som alla andra är inte vår cup of tea. Boxar är bara roliga när de innehåller en överraskning. Så come as you are. Hos oss kan du bara få va dig själv.

ANSÖKAN

I den här rekryteringen samarbetar Vimla med Skills & Talent. För mer information, kontakta Rekryteringskonsult Eric Öholm eric@skillsandtalent.se 

SÖK JOBBET