02

Head of Product Management till AddSecure Smart Rescue!

  • AddSecure Smart Rescue AB
  • Göteborg
  • Heltid
  • 5 november 2019

I den här rollen får du möjlighet att arbeta på ett internationellt, välmående och växande företag där du ansvarar för produkter och lösningar som räddar liv och skyddar viktiga funktioner i vårt samhälle. Du kommer in i en spännande tillväxtfas där du ges utrymmet att verkligen påverka och lyfta bolaget till nästa nivå.

OM ADDSECURE

AddSecure är en ledande europeisk aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Företaget förser över 50 000 kunder och partners runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. AddSecure erbjuder lösningar inom följande segment; Smart Alarms, Smart Rescue, Smart Grids och Smart Transport. Lösningar som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner. Företaget grundades i början av 1970-talet och har idag mer än 300 anställda. 


AddSecure Smart Rescue
är ledande inom larmkommunikation. Deras kommunikationstjänster omfattar utalarmering av Räddningstjänst och Ambulans samt lokala lösningar för snabb och säker utalarmering vid kritiska incidenter. Lokala lösningar för skolsäkerhet är ett prioriterat område med snabb tillväxt. Produktledningen för Smart Rescue är koncentrerat till ett flexibelt kommunikationssystem TeleCall med tillhörande produkter och tjänster.

OM ROLLEN

Som Head of Product Management ansvarar du för omvärldsbevakning och att tillsammans med sälj- och produktionsavdelning definiera en Road Map för vidareutveckling av produkter och tjänster. Tillsammans med produktansvariga ansvarar du för att lägga beställning och följa upp olika utvecklingsuppdrag hos utvecklingscentret i Slovakien och eventuellt andra samarbetspartners.

Vidare kommer du tillsammans med marknadsavdelningen att definiera priser och ta fram marknadsmaterial, samt hjälpa tekniker med manualer och andra externt profilerade dokument.
Du förväntas även kunna ställa upp på mässor och webbinarier avseende Smart Rescues produkter. I rollen ingår personalansvar för produktchefer samt eventuellt egna utvecklingsresurser. Du kommer delta i årligt budgetarbete och rapporterar till Operativt ansvarig.

Smart Rescure samarbetar med ett företag i Slovakien, Contal OK vilka hjälper dem med utveckling samt produktion av produkter. Som Head of Product Management arbetar du med produktansvariga och tekniker för samordning av utvecklingsarbetet i Slovakien likväl som med säljare för bevakning och utveckling av nya produkter och tjänster.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

-Söka nya möjligheter på marknaden genom att till fullo utnyttja företagets specifika kompetens
-Definiera och bedöma marknadssegment
-Analysera erbjudandets och produkternas lönsamhet och säljframgångar
-Skapa och underhålla produktstrategi och prismodell
-Positionera erbjudandet för alla marknader och alla typer av köpare
-Ansvarig för att erbjudandet uppfyller de krav som ställs av omvärlden, inkl. standards och andra regler och föreskrifter
-Författningskrav identifieras och uppfylls
-Representant för företaget utåt i produktsammanhang
-Säljstöd för erbjudandet (säljmaterial, utbildning)
-Säljstöd vid större affärer eller där prissättningen signifikant skiljer sig från riktlinjer/prislistor/rabattstruktur.
-Ser till att uppdatering av websidor sker internt och externt gällande produktområdet
-Talesperson internt och externt för produktområdet samt ansvar för utbildning internt
-Analysera konkurrenssituationen
-Underhålla produkternas roadmap
-Definiera användar-personas
-Skriva use cases/user stories och dokumentera kravbild

DIN BAKGRUND

För att passa in i rollen ser vi att du har ett antal års erfarenhet från produktledning, gärna från både produkt- och tjänsteproducerande företag. Du har en god känsla för processdrivet arbete nära såväl sälj- som marknadsavdelning. Vidare har du erfarenhet från hela produktcykeln- från kravställning/kundbehov och roadmap till projektgenomförande. Har du dessutom erfarenhet från produktledning inom säkerhets/telecom branschen ser vi såklart det som ett extra plus.

Som person är du energisk, orädd och initiativtagande. Du har en naturlig relationsskapande förmåga med såväl kollegor som kunder och underleverantörer. Vi tror att du har god analysförmåga och är en hängiven problemlösare med både teknisk och kommersiell förståelse. Vidare tror vi att du är en engagerad, positiv och lyhörd person som med passion och självständighet kan driva ett produktområde.

VARFÖR ADDSECURE?

AddSecure är ett företag i ständig utveckling med god ekonomisk stabilitet och en bra marknadsposition med mycket ljusa framtidsutsikter. Du kommer att få arbeta i en tekniskt utmanande och utvecklande miljö och vi befinner oss i en mycket spännande och positiv fas i bolagets utveckling. Sök redan idag.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar AddSecure med Skills & Talent. För mer information om rollen kontakta Rekryteringskonsult Eric Öholm tel. 0735-079993 eller eric@skillsandtalent.se

SÖK JOBBET