05

IT-säkerhetsspecialist till Ellevio!

  • 5 oktober 2021

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i våra elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Ellevio som arbetsgivare eftersträvar mångfald i kompetens och personligheter eftersom vi ser olikheter som en tillgång. I år tog vi emot utmärkelsen för Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom Operation Technology & Development!

MATCHAR VI VARANDRA?

Ellevio tar ett samhällsansvar och vi drivs av att skapa framtidens elnät. Vi är stolta över vårt arbete och vi arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa - utan för att det ska lysa hållbart. Vi är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Om du, precis som vi drivs av att påverka och forma framtidens hållbara energisamhälle kanske det här kan vara rätt tjänst för dig!

OM ROLLEN

Som IT-säkerhetsspecialist ansvarar du för design, implementering och förvaltning av våra IT-säkerhetslösningar. Du arbetar främst mot våra externt publicerade IT-tjänster/lösningar såsom webb, app- och molnlösningar (tex Azure och O365) och blir en av våra specialister inom området IT-säkerhet.

Du kommer arbeta nära verksamheten och driva frågor som berör:

- Driva och stötta upp som specialist vid initiativ och projekt inom IT-säkerhet

- Utveckling, utvärdering och dokumentation av IT-säkerhetslösningar och IT-arkitektur

- IT-säkerhetsgranskningar

- Risk- och sårbarhetsanalyser

- Hantering av IT-säkerhetsincidenter

- Säkerhetstestning

- Lösningsdesign vid val av tekniska säkerhetsmekanismer

- Utveckling av arbetssätt inom IT/OT-säkerhetsområdet och information/utbildning av verksamheten

- Stödja verksamheten vid klassificering av informationstillgångar

I rollen som IT-säkerhetsspecialist får du möjlighet att bidra till och påverka den digitala resa som energibranschen står inför. Vi går mot ett alltmer digitaliserat elnät och fler digitaliserade tjänster gentemot våra kunder och för att kunna lyckas med våra mål behöver vi arbeta säkert och ständigt utveckla vårt arbete inom IT/OT-säkerhetsområdet. Du kommer, tillsammans med ett team om 6 personer, göra detta möjligt.

OM DIG

Till denna tjänst söker vi dig som har erfarenhet av hela flödet från design, till implementering och förvaltning av IT-säkerhetslösningar. Du har en akademisk utbildning inom IT-/datateknik, IT-säkerhet eller inom datakommunikation, alternativt har du införskaffat dig motsvarande kompetens genom tidigare arbetslivserfarenhet.

Du har erfarenhet av att planera, leda, driva samt följa upp i projekt och du har tidigare arbetet med testning/verifiering av IT-lösningar. Vi ser också att du har erfarenhet av risk-och sårhetsanalyser och att du tidigare arbetat med molntjänster och virtuella system/lösningar.

Det är ett plus om du har erfarenhet av ett riskbaserat systematiskt IT-säkerhetsarbete då du i denna roll kommer arbeta med att vidareutveckla vår IT-säkerhet. Det är även ett plus om du har erfarenhet av identitets- och åtkomstlösningar (IDP/IAM), eller om du har erfarenhet av olika verktyg och testmetodiker för att upptäcka sårbarheter, tex OWASP, Nessus, BURP och Metasploit.

För att trivas och komma till din rätt i denna roll behöver du ha ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att kunna prioritera, identifiera och förebygga samt lösa uppkomna incidenter. Du behöver vara analytisk, ha god samarbetsförmåga och vara kommunikativ då du i denna roll kommer att ha ett brett kontaktnät både såväl internt mot verksamheten som externt med bland annat våra IT-leverantörer och andra samarbetspartners.

För denna tjänst krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

ANSÖKAN

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Ellevio med Skills & Talent, för mer information kontakta Rekryteringskonsult Eric Öholm eric@skillsandtalent.se eller Alexander Nistad alexander@skillsandtalent.se

SÖK JOBBET