12

Senior Cloud Engineer!

  • Internetstiftelsen i Sverige
  • Stockholm
  • Heltid
  • 15 oktober 2019

Vill du ta en ansvarsfull och drivande funktion i ett viktigt teknikskifte? Vill du arbeta för en oberoende, allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet? Då kan detta vara helt rätt utmaning för dig!

OM IIS 

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet. IIS har sin hemvist i Sverige och ansvarar för internets svenska toppdomän .se samt driften av toppdomänen .nu. Samhällsnytta och ansvarstagande är viktiga ledord i deras långsiktiga arbete, där de driver på för en positiv internetutveckling i Sverige. IIS vill möjliggöra innovation och driva användningen av internet framåt, samtidigt som de erbjuder digital folkbildning och kunskap.

OM ROLLEN

IIS står i ett spännande läge. De har de senaste två åren gått igenom ett skifte i såväl teknik som arbetssätt. Detta har t.ex. inneburit omskrivning av system, de utvecklar numera i Go istället för Perl och bygger en modernare och mer skalbar microservices arkitektur. Resan är påbörjad från egna driftshallar till Amazons molnlösningar och de går nu mer mot ett continuous delivery-tänk.

Vi söker en Cloud Engineer som ska hjälpa oss i avancemanget mot IIS redan valda molnlösning, AWS. Du har gjort resan från en traditionell miljö upp i molnet, med allt vad det innebär. Du är erfaren inom AWS med tekniker som Continous Delivery/Integration i en micro services-arkitektur som är uppdelad i en multisourcinglösning.  

I dagsläget arbetar de uteslutande i Linux och har ett legacy som kommer finnas i några år till. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet av Linux och traditionella arbetsuppgifter som systemadministratör.

ARBETSUPPGIFTER

I din roll kommer du bland annat att ansvara för att:

-Designa, utveckla och underhålla AWS plattformen samt interagera med övriga plattformar.
-Följa utvecklingen inom relevanta tekniker, plattformar, ramverk och verktyg
-Bygga, utveckla och förvalta Infrastructure-as-a–code likväl som befintlig infrastruktur
-Bidra till kontinuerliga förbättringar av processer och arbetssätt
-Drift och utveckling av stiftelsens it-plattformar (AWS, In-House, Openstack)

KOMPETENSER

-Linux/Ubuntu/AWS
-AWS (ELB, ALB, EC2, RDS, IAM, S3, CF, Autoscaling, ECS … etc)
-Git
-Jenkins
-Json/Yaml
-Perl
-Python
-Ansible
-Puppet
-Nagios/Icinga
-ELK
-MariaDB, MySQL, AWS RDS

Arbetet innebär en del dokumentering, utbildning och rapportering, ett krav är därför att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

DU ERBJUDS

Här får du möjligheten att arbeta i fantastiska lokaler på Hammarby kaj, med modern teknik tillsammans med andra dedikerade specialister på IIS. Här tycker de om och tror på internet, samt brinner för att dela med sig av kunskap på olika sätt, samtidigt som de formar vår gemensamma framtid genom att driva internet framåt. IIS förhoppning är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

ANSÖKAN

Låter det intressant? Har du vad som krävs? Välkommen med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar IIS med Skills & Talent. För mer information om rollen kontakta Rekryteringskonsult Eric Öholm, tel. 0735-079993 eller eric@skillsandtalent.se

SÖK JOBBET