12

Test Engineer till IIS!

  • Internetstiftelsen i Sverige
  • Stockholm
  • Heltid
  • 28 februari 2019

Var med på Internetstiftelsens spännande resa och teknikskifte! IIS arbetar med continuous delivery och förflyttar deras miljöer till molnarkitektur och micro services-arkitektur. Nu söker vi efter någon som vill bidra till att utveckla och underhålla deras bygg- och CI/CD-pipelines

OM IIS 

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet. IIS har sin hemvist i Sverige och ansvarar för internets svenska toppdomän .se samt driften av toppdomänen .nu. Samhällsnytta och ansvarstagande är viktiga ledord i deras långsiktiga arbete, där de driver på för en positiv internetutveckling i Sverige. IIS vill möjliggöra innovation och driva användningen av internet framåt, samtidigt som de erbjuder digital folkbildning och kunskap.

OM ROLLEN

IIS står i ett spännande läge. De har de senaste två åren gått igenom ett skifte i såväl teknik som arbetssätt. Detta har t.ex. inneburit omskrivning av system, de utvecklar numera i Go istället för Perl och bygger en modernare och mer skalbar microservices arkitektur. Resan är påbörjad från egna driftshallar till Amazons molnlösningar och de går nu mer mot ett continuous delivery-tänk.

I rollen som Test Engineer kommer du att ha ett nära samarbete med resterade produktteam. Du kommer att vara med hela vägen från konceptstadiet och få en god förståelse för produkten. Continous delivery kräver en bra nivå på testningen så din roll kommer att vara prioriterad och viktig för den dagliga framfarten. Du kommer att arbeta med testautomatisering, men även prestanda och stabilitet.

ARBETSUPPGIFTER

I din roll kommer du bland annat att:

-Delta i kravställning och framtagning av acceptanskriterier
-Skriva och automatisera integrations-, system- och acceptanstester
-Utforma och utföra prestanda- och lasttester
-Bidra till att utveckla- och underhålla bygg- och CI/CD-pipelines
-Följa utvecklingen inom relevanta områden
-Bidra till kontinuerliga förbättringar av processer och arbetssätt

DIN BAKGRUND

-Erfarenhet av att skriva och utföra både funktionella och icke-funktionella tester
-Erfarenhet av olika ramverk och verktyg
-Erfarenhet av testautomatisering i Python/pytest på Linux-plattform
-Erfarenhet av integrationstest mot olika typer av API:er, inklusive REST-API:er
-Erfarenhet av agila metoder och kontinuerliga leveranser

Som person tror vi att du brinner för test och kvalitetssäkring som disciplin och profession där du gärna skriver och utarbetar funktionella och icke-funktionella tester. Du har mycket god erfarenhet av testautomatisering och trivs i tvärfunktionella team där du coachar och stöttar dina kollegor.

Du är bekant mer testverktyg som pytest, Selenium och Locust. Du är även van att jobba i olika verktyg som Git, JIRA, Bitbucket, Confluence, Jenkins, Docker, docker-compose, Vagrant, AWS.

KOMPETENSER

Programmeringsspråk-
Python

Testramverk och -verktyg-
pytest, Selenium, Locust

Övrigt-
REST, JSON, XML, RabbitMQ/AMQP

Verktyg-
Git, JIRA, Bitbucket, Confluence, Jenkins, Docker, docker-compose, Vagrant, AWS

Metoder-
Scrum, Continuous Integration/Delivery, DevOps

DU ERBJUDS

Här får du möjligheten att arbeta i fantastiska lokaler på Hammarby kaj, med modern teknik tillsammans med andra dedikerade specialister på IIS. Här tycker de om och tror på internet, samt brinner för att dela med sig av kunskap på olika sätt, samtidigt som de formar vår gemensamma framtid genom att driva internet framåt. IIS förhoppning är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

ANSÖKAN

Låter det intressant? Har du vad som krävs? Välkommen med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar IIS med Skills & Talent. För mer information om rollen kontakta Rekryteringskonsult Alexander Nistad, tel. 0733-307 821 eller alexander@skillsandtalent.se

SÖK JOBBET